redd's 2010.05.18. 16:23

ez bűn?

 emlékszem, hogy egyik magyar órán szóba jött , hogy mi is a véleményünk Babits költészetéről. Nos a Karinával egyetértéseben mondtam én azt, hogy számomra is túl tökéletes, és abonyolult szerkesztés és megfogalmazás miatt túl magasröptűek a versei, melyet nem értek meg mindig igazán. Csak kiragadni tudok egy-egy sort, ami megragad, és számomra széppé teszi a verset. és ilyen szempontból azt kell hogy mondjam, hogy az irodalom az egy tükör, ami megmutatja, hogy milyenek vagyunk mi belül, amilyen a lelkünk. Hogy melyik költő és milyen versek a kedvenceink, és hogy mivel tudunk azonosulni azt mutatja, hogy milyen a lényünk, az egyéniségünk.

bevallom őszintén, hogy nem nagyon tudok blogot írni Babitsról, mert nem feltétlenül értem a verseit. nem tudom, hogy leeht-e olyat, hogy egy-egy sorról írok gondolatokat...(legfeljebb majd a jegyemen meglátszik :S) 

A bejegyzés trackback címe:

https://redds.blog.hu/api/trackback/id/tr392028443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.07.28. 13:33:55

lehet hát. általában verssorok fogják meg az ember lelkét, vagy félsorok. például nekem áhítatra zavarva a népet mindig az a Dsida-sor cseng a fülemben, hogy: "aranymese, áhítat / minden szívet átitat". vagy ha kedves falusi emberrel találkozom, akkor beugrik Kányáditól, hogy "nem fog rajt az élet piszka, mert itt még a sár is tiszta". - nem pont így van, de így ritmusosabb.
vagy tavasszal Budapesten járva az elszabadult Duna fölött a villamosban visszacsengett pont a jó öreg, nehezen érthető Babits: "mint a tévelygő ár az elszakadt / sövényt, jelzőkarókat, gátakat".
valaki azt mondta, hogy az irodalmi alkotások (versek) ismerete nemcsak a szókincset bővíti, az esztétikai érzéket pallérozza, hanem nehéz élethelyzetben is segíthet. szóval: elég, ha sorok vannak. de sorok legyenek.
süti beállítások módosítása