Mióta a pénz megjelent,azóta csak vért, haragot, viszályt és háborúkat szül. Az életünk közpinti irányitója, és az életben maradás egyik legfőbb eszközévé nőtte ki magát. Mozgatórugója a világnak, az országoknak, a kormányoknak, a városoknak és magának az egyénnek is. Ez az élettelen dolog, nemhogy az egész életünket, és kapcsolatainkat határozza meg, de azt a fantasztikus dolgot is képes volt elérni, hogy veret írjanak róla. Gratulálok...Bár a mi érdemünk, hogy idáig eljutott...Nah, de ez egy irodalmi blog, ugyhogy!

Ebben a versben úgy jelenik meg a "pénz ördöge", mint egy másik én a költőben, akivel harcol a létért. Ezt a harcot azért érzem kiegyenlítetnek, mert hatalmas eséllyel indul rajta a Nagyúr, hisz az Egyén meg van fertőzve. A Vágy és a Nagyúr által manipulált Álmok világában harcolnak és ott a hazai pálya a Pénzé. Úgy tűnik az egész mint egy végtelen Harc, ami felemészt mindent és a cél pont ez.  S az érzés ott van, hogy "megöl"...hogy ennek a harcnak a vége a halál, s a küzdelem csak nyújtja a dolgokat s a szenvedést. Ez a csata a Nagyúrral hatalmas erőket, és energiákat mozgat meg, de mindhiába, mert a Nagyúr fölénye akkora, hogy a törékeny, vágyakkal teli egyént nevetve győzi le s ez a Végtelen ideig eltart...

A bejegyzés trackback címe:

https://redds.blog.hu/api/trackback/id/tr921898747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása